flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Отримання судової повістки у вигляді sms-повідомлення

07 травня 2020, 10:45

 В Тульчинському районному суді Вінницької області з 01 жовтня 2013 року запроваджено порядок надсилання судових повісток учасникам судового процесу у вигляді SMS - повідомлень

 Надсилання повісток у вигляді SMS - повідомлення здійснюється судом у відповідності до статті 135 Кримінального процесуального кодексу України та частини 6 статті 74 Цивільного процесуального кодексу України, якими передбачена можливість інформування учасників процесу за допомогою телефону або іншими засобами зв’язку, що забезпечують фіксацію повідомлення.

Для отримання тексту судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлення учаснику судового процесу потрібно: подати до суду заявку про отримання судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлення у відповідній справі.

Судова повістка в електронному вигляді буде надсилатися учаснику судового процесу, який подав відповідну заявку до суду, на його номер мобільного телефону, вказаний в такій заявці.

SMS-повідомлення від суду надходять до абонентів мобільних операторів (Київстар, МТС, Life) під коротким альфанумеричним ім’ям SUDPOVISTKA (замість номера телефону відправника).

Для абонентів CDMA операторів (PEOPLEnet та Интертелеком) SMS-повідомлення від суду надходять під коротким номером 4116.

Формування тексту судової повістки, облік та її відправка у вигляді SMS-повідомлення здійснюється в автоматизованій системі документообігу суду. Інформація, що міститься в автоматизованій системі є захищеною.

            Заявку про намір отримання судової повістки за допомогою SMS-повідомлення можна роздрукувати шляхом заповнення форми, розміщеної на офіційному веб-порталі судової влади або оформити безпосередньо в суді.

Результат доставки SMS-повідомлення на номер мобільного телефону учасника справи (дата та час доставки або причина недоставки) автоматично розміщується у відповідному електронному реєстрі автоматизованої системи документообігу. Відповідальний працівник апарату суду роздруковує таке повідомлення та долучає його до матеріалів справи.

 

Отже, за допомогою  sms -повідомлень громадяни мають можливість оперативніше отримувати інформацію про час та місце проведення засідання, до того ж зменшується ризик втрати судової повістки чи взагалі недоставлення її до адресата.