flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги присяжних!!!

07 лютого 2018, 14:53

 

Повідомлення присяжним, які виконували свої обов’язки в Тульчинському районному суді Вінницької області у 2017 році.

 

Згідно чинного законодавства, присяжні під час виконання своїх обов’язків у суді (тобто під час залучення до розгляду конкретної справи), є суб’єктами, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції».

Відтак, на присяжних розповсюджується обов’язок подати електронну декларацію у порядок і в строки, визначені Розділом 7 (ст. 45-52) вказаного Закону.

Тобто, якщо протягом 2017 року особи, які приймали участь у розгляді цивільної чи кримінальної справи, в якості присяжного, зобов’язані до 01 квітня 2018 року подати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті НАЗК декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

У зв’язку з вищенаведеним, Тульчинський районний суд нагадує про необхідність подання присяжними до 01 квітня 2018 року електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік. Для заповнення Е-декларації присяжним необхідно завчасно отримати електронно-цифровий підпис та довідку про розмір винагороди у консультанта суду (з питань персоналу).

 

Порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Наслідки порушення вимог фінансового контролю визначені у статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а декларування недостовірної інформації або умисне неподання декларації суб’єктом декларування - передбачене у статті 366-1 Кримінального кодексу України.