flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підвищення кваліфікації І.І. Новаленко

21 травня 2018, 11:25

14-16 травня 2018 року у місті Києві проходила підготовка секретарів судового засідання місцевих та апеляційних судів, організована Національною школою суддів України згідно з Графіком підготовки працівників апаратів судів на 2018 рік. 

В даному заході прийняв участь секретар судового засідання Тульчинського районного суду Вінницької області Ігор Новаленко.

Під час підготовки слухачі разом із викладачем – суддею Авдіївського міського суду Донецької області Оленою Панченко в інтерактивній формі опанували навички надання якісних судових послуг, зокрема, розглянули методики спілкування з різними категоріями відвідувачів та шляхи уникнення вибіркового чи нерівного ставлення до окремих громадян, дізнаються про особливості комунікації та роботи з людьми з обмеженими можливостями та зі “складними” учасниками процесу.

Також викладач поділилася особистим практичним досвідом моделювання та проведення судового засідання за присутності представників ЗМІ, розповіла про алгоритм дій секретаря судового засідання в судовому процесі, на який допущено представників ЗМІ. Олена Панченко обговорила зі секретарями судового засідання таку актуальну на сьогодні тему, як новели Кримінального процесуального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Про методику роботи секретаря судового засідання з матеріалами судових справ та процесуальні засади їх діяльності, використання технічних засобів у роботі суду та фіксацію судового процесу за допомогою технічних засобів, у тому числі під час проведення відеоконференції, розповіла керівник апарату Апеляційного суду Київської області Оксана Літвінова.

Спільно із заступником начальника управління кадрової роботи – начальником відділу організаційного забезпечення проходження державної служби та антикорупційного моніторингу Верховного Суду України Оксаною Комар слухачі обговорили кадрові питання та особливості посадового статусу секретарів судового засідання, дізналися про нові аспекти порядку прийому та звільнення з посад державної служби, оцінювання персоналу. Секретарі судового засідання мали можливість подискутувати на тему дисциплінарної відповідальності державних службовців, порядку накладення та зняття дисциплінарних стягнень.

Особливою частиною підготовки була інтерактивна лекція-екскурсія до Верховного Суду, під час якої головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, бібліотечної та музейної діяльності Верховного Суду управління юридичного забезпечення Ірина Іванченко ознайомила слухачів з  історією судоустрою і судочинства України та з цікавою історією апарату суду.

По завершенню, Ігор Новаленко, який був відряджений для підвищення рівня кваліфікації, отримав сертифікат Національної школи Суддів України.