flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Посилено відповідальність за порушення правил зупинки та паркування

24 жовтня 2018, 15:26

Посилено відповідальність за порушення

правил зупинки та паркування

 

27 вересня 2018 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів» від 21.12.17 р. № 2262-VIII, яким посилюється адміністративна відповідальність за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів.

Зокрема даним Законом внесено зміни до ст. 152-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Штрафні санкції за порушення правил паркування встановлено у двадцятикратному розмірі від вартості однієї години послуги з користування тим майданчиком для платного паркування транспортних засобів, на якому знаходиться транспортний засіб у момент порушення.

А от для порушників, які необґрунтовано припаркують свої авто на місцях для інвалідів, передбачений штраф в тридцятикратному розмірі від вартості однієї години послуги з користування тим майданчиком для платного паркування транспортних засобів, на якому знаходиться транспортний засіб у момент порушення.