flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Реєструйтеся завчасно в "Електронному суді".

09 січня 2019, 16:25

Реєструйтеся завчасно в "Електронному суді".

 

             На виконання параграфу 2 (Прикінцеві положення) розділу 5 Закону України від 03.10.2017 № 2147-VIII «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» та  згідно з оголошенням Державної судової адміністрації  України, опублікованим в газеті «Голос України»  від 1 грудня 2018 року,   з 1 січня 2019 року в тестовому режимі  розпочала роботу підсистема Єдиної судової  інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС ) «Електронний суд». Функціонування  ЄСІТС  розпочнеться   з 1 березня 2019 року.

            Відповідно до вимог розділу XI Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України від 26.11.2010 року № 30 зі змінами внесеними рішеннями Ради суддів України  приймання та реєстрація надісланих учасниками судового процесу процесуальних документів здійснюватиметься з офіційних електронних адрес( електронних кабінетів), які вони мають створити в Електронному суді розміщеному за посиланням:https://cabinet.court.gov.ua.

           Вхід до електронного кабінету  та реєстрація учасників судових процесів  проводиться за допомогою електронного  цифрового ключа .       

           Приймання та реєстрація процесуальних документів, надісланих з електронної пошти з доменним іменем «@mail.gov.ua» або з будь-яких інших  доменних імен, не здійснюватиметься.

          Частинами 6 статті 14 Цивільного процесуального Кодексу України  та   ч. 6 ст.18 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб’єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов’язковому порядку.

         Інші особи реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.