flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

12 листопада 2013, 08:33
«ДЕНЬ  ВІДКРИТИХ  ДВЕРЕЙ»
 
7 листопада 2013 року в  Тульчинському районному суді Вінницької  області   було проведено  захід   «ДЕНЬ  ВІДКРИТИХ  ДВЕРЕЙ».
Нас відвідали учні 10 класу Тульчинської ЗШ І-ІІІ ступенів № 1 з вчителем історії  та правознавства Желюк Л.В.
 Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію приміщенням суду: огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, інформаційних стендів, ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду.
Розпочинаючи захід, Лозовська І.Г. – в.о. керівника апарату суду, коротко ознайомила учасників заходу з діяльністю суду та новинками в роботі, а також зазначила, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду.
 Учасники заходу були присутніми у залі судового засідання при розгляді кримінального провадження під головуванням судді Карнауха А.П. Мали змогу задати питання прокурору прокуратури Тульчинського району Тимчику С.В.
У доступній для дітей формі Лозовська І.Г. роз’яснила  порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.
Учні відвідали кабінети суддів, помічників, секретарів судових засідань, а також канцелярію суду.
Відповідаючи на питання учнів Лозовська І.Г. детально розповіла,  як  стати  суддею, помічником судді, а також детально розповіла про вимоги, які ставляться до претендентів, які виявили бажання працювати  на державній службі та відповіла на інші питання, що цікавили учнів.
Також учасникам заходу було продемонстровано систему відеоконференцзв’язку та пояснено про те, що це значно полегшить та прискорить розгляд усіх категорій справ.
Наприкінці зустрічі Лозовська І.Г. побажала усім міцного здоров’я та успіхів в навчанні.

 

Вчитель Желюк Л.В. запропонувала частіше проводити такий захід та запрошувати якомога більше учнів старших класів, щоб вони мали змогу бути присутніми у відкритих судових засіданнях та мали уявлення про роботу в суді.