flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчання керівника апарату

24 квітня 2019, 09:32

З 18 по 19 квітня керівник апарату суду Ірина Лозовська проходила навчання в Національній школі суддів України.

18 квітня І. Лозовська прийняла участь в семінарі на тему: “Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система (ЄСІТС), який проводив в.о. генерального директора державного підприємства “Інформаційні судові системи” Дмитро Дубінко. Викладач ознайомив присутніх з аналітичними даними стану і проблем інформаційного забезпечення судів, детально зупинився на загальних положеннях і принципах побудови ЄСІТС та її структурі, а також окреслив основні функції ЄСІТС, акцентуючи увагу на порядку реєстрації в системі, ролях та проблемних моментах, що виникають на цьому етапі роботи із системою.

19 квітня керівник апарату прослухала семінар-практикум для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів Вінницької області на тему: “Особливості застосування в судовій системі законодавства України у сфері звернень громадян, адвокатів, народних депутатів України”.

Даний захід проведено за участі начальника відділу звернень та надання публічної інформації секретаріату Касаційного цивільного суду апарату Верховного Суду Олексія Ніколенка.

Учасники мали можливість подискутувати на тему щодо права суду як суб’єкта владних повноважень, на відмову в задоволенні запиту на отримання публічної інформації, дізналися, як правильно проводити “трискладовий тест” для інформації у випадках надання обґрунтованої відмови в доступі до інформації.

На завершення  семінару слухачі мали можливість обмінятися своїми думками, отримати відповіді на запитання та почути корисні практичні рекомендації від викладача.